Kleur verschillen

Door het gebruikte 3D-printproces zal er altijd kleurverschil optreden tussen de verschillende bakken; dit is onvermijdelijk. Per trein worden namelijk twee bakken in elkaar geprint, waarbij de oriëntatie van beide bakken omgedraaid is.

Om dit te minimaliseren, worden de treinen per twee sets geprint. Hierdoor kunnen complete sets geleverd worden met dezelfde dakkleur, namelijk een lichte en een donkere versie.

Daarnaast kan het voorkomen dat kleuren soms enigszins in elkaar overlopen. Dit probleem is vooral zichtbaar bij de gele kleur, omdat deze minder goed dekt dan andere kleuren. Op de foto hieronder is dit duidelijk te zien bij de deuren.

De treinen worden op hun zij geprint, waardoor er "stepping" kan optreden, wat verwijst naar de zichtbare printlaagjes. Na het printen worden de treinen gepolijst in een tumbler met keramische steentjes. Hierdoor worden veel van deze laagjes bijna onzichtbaar. Helaas blijven ze op bepaalde plekken, vooral op het dak waar de steentjes moeilijk bij kunnen, nog steeds zichtbaar.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen